Over Frank Niessen

Frank Niessen (1963) is een ervaren en gedreven allround plastisch chirurg. Wat hij maakt moet mooi zijn. Zo simpel en tegelijk complex is het. Want wat is mooi en hoe zorg je ervoor dat iets precies wordt zoals je voor ogen had? Hij is een gespecialiseerd vakman en een toegankelijke arts die luistert zonder te oordelen. Iemand die zich helemaal inleeft in het probleem, om vervolgens samen met jou tot een oplossing te komen. Die oplossing moet mooi en vooral natuurlijk zijn. Het moet er niet alleen natuurlijk uitzien, het moet ook zo voelen. 

Schoonheid in ogen

Schoonheid ziet Frank in een vorm die klopt. In een vloeiende beweging. In een natuurlijke harmonie waarbij alles in de juiste verhouding is. Hij let op ogen. Daar zie je de schoonheid die van binnen zit. Ogen weerspiegelen of iemand goed in zijn vel zit.

Als het gevoel wat je over jezelf hebt niet overeenkomt met hoe je eruit ziet, dan kun je daar last van hebben. Je straalt niet meer. Het heeft effect op je zelfvertrouwen, je plezier in het leven of je gevoel van geluk.

Harmonie tussen ‘binnen’ en ‘buiten’

Frank brengt de harmonie terug. Door jou je jeugdige glans terug te geven, of door de verhoudingen weer kloppend te maken. Zodat ‘binnen’ en ‘buiten’ met elkaar overeenstemmen.

Altijd op zoek naar de meest fraaie, esthetische resultaten, verdiept hij zich in de nieuwste wetenschappelijke inzichten en toepassingen. Zijn perfectionisme, zijn nieuwsgierigheid en zijn passie voor het vak, stuwen hem voort om steeds tot de mooiste, de beste resultaten te komen. Daarbij draagt hij integriteit hoog in het vaandel. Hij staat pal voor dat wat hij maakt en belooft niets wat hij niet waar kan maken.

Specialismen

Frank put uit een rijke bron van kennis en ervaring uit verschillende specialismes. In 1999 promoveerde hij op een speciale vorm van littekenvorming, hij reconstrueerde o.a. borsten na amputaties en corrigeerde het gelaat na schisis. Nog steeds is hij gefascineerd door littekenvorming en wondgenezing. Wetenschappelijk onderzoek hiernaar combineert hij met onderzoek naar lipofilling, kapselvorming en auto-immuunklachten.

Doordat hij op een breed terrein thuis is heeft hij een scherpe intuïtie ontwikkeld voor de juiste keuze of toepassing bij een operatie en heeft hij goed leren kijken naar de perfecte balans in zowel het gelaat als lichaam. Juist dat maakt hem tot een uitzonderlijk goede chirurg. Opereren doet Frank niet alleen met zijn hoofd en zijn handen, maar ook met zijn hart.